Bursa BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi

Belgegeçer : 02242161343
WEB http://bursasporlisesi.meb.k12.tr
Adres : VEYSEL KARANİ MAHALLESİ 409.SOKAK BTSO EĞİTİM VADİSİ İÇİ F BLOK NO9 OSMANGAZİ/BURSA
VİZYON : Dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişimi kendisine kriter olarak almış, evrensel alana ayak uydururken kendi değerlerinden ödün vermeyen, Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş, alanında en iyi olacak sporcuları dünya sporuna kazandırmayı hedefleyen, sporun takım çalışması gerektirdiğinin bilincinde olup diğer spor kurum ve kuruluşları ile işbirliği içinde çalışan dünya standartlarında bir kurum olabilmektir.
MİSYON : Atatürk ilke ve inkılâplarına sıkı sıkıya bağlı, her şeyden önce vatan, millet, bağımsızlık bayrak gibi kavramların anlamını özümsemiş, tüm statülerinden önce “doğru insan” olmayı kendine amaç edinmiş, topluma örnek davranışlar sergileyen, “sporcu” olmanın gerektirdiği davranış şekilleri ve sorumluluğunun farkında, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, eğitim yolunda temelde “öğrenme”yi öğrenmeyi hedeflemiş, dünyanın her neresinde olursa olsun Türk toplumunu layığıyla temsil edebilecek, sosyal, zeki, çevik ve ahlaklı bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR : 1-) 27 Haziran - 2 Temmuz 2015 tarihlerinde Çin´de yapılan Liseler arası Atletizm Şampiyonasında öğrencimiz Mert ÇİÇEK 110 metre engelli Dünya 3´üncüsü ve 3 Adım Atlamada Dünya Şampiyonu olmuştur. 2-) 11-12 Mayıs 2016 tarihlerinde İzmir´de yapılan Türkiye Puanlı Atletizm Yarışmalarında Okulumuz Erkeklerde Türkiye Şampiyonu olmuştur.
Rehber Öğretmen : 0
Resim Sınıfı : 0
Müzik Sınıfı : 0
Misafirhane : 0
Kütüphane : 1
Hazırlık Sınıfı : 0
Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 1
Öğretim Şekli : TAM GÜN EĞİTİM
Kantin: 0
Yemekhane : 0
Revir : 0
Saatler : 08.30-15.50
Bağlantı : ADSL (4 Mbit)
Yabancı Dil : İNGİLİZCE
Isınma : KALORİFER
Pansiyon : Okulumuzda pansiyon yoktur.
Lojman : Sayısı:0
Servis :
Ulaşım : Kent meydanından Eğitim Vadisi Minibüsleri, D1-B , 20, 43, 43D Otobüs Hatları
Yerleşim Yeri : BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi Veysel Karani Mahallesi 409. Sokak Eğitim Vadisi içi F Blok No:9 Osmangazi/Bursa
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezinde.
Kontenjan Bilgileri : 90
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :
Sportif Etkinlikler : Futbol Erkek, Futsal (Kız ve Erkek) Voleybol (Kız ve Erkek) Basket (Kız ve Erkek) Atletizm (Kız ve Erkek) Oryantring Masa Tenisi Hentbol Erkek Yüzme Güreş Badminton Taekwando Judo Karate Oryantring Kano
Bilimsel Etkinlikler : Bursa içindeki Bilimsel Fuarlara katılım.
Proje Çalışmaları : Okulumuzun Stratejik Plânı Web sitemizde mevcuttur.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : ERASMUS+ 20 Öğrenci 2 Öğretmen ile Türkiye-İspanya-Romanya Ortaklı 2014-2015-2016 yılını kapsayan proje çalışmamız devam etmektedir.
Diğer Hususlar :