BURSA / OSMANGAZİ - Bursa BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi

Bursa BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi

Adres
BTSO CELAL SÖNMEZ SPOR LİSESİ EĞİTİM VADİSİ F BLOK VEYSEL KARANİ MAHALLESİ OSMANGAZİ/BURSA
Vizyon
Dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişimi kendisine kriter olarak almış, evrensel alana ayak uydururken kendi değerlerinden ödün vermeyen, Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş, alanında en iyi olacak sporcuları dünya sporuna kazandırmayı hedefleyen, sporun takım çalışması gerektirdiğinin bilincinde olup diğer spor kurum ve kuruluşları ile işbirliği içinde çalışan dünya standartlarında bir kurum olabilmektir.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılâplarına sıkı sıkıya bağlı, her şeyden önce vatan, millet, bağımsızlık bayrak gibi kavramların anlamını özümsemiş, tüm statülerinden önce “doğru insan” olmayı kendine amaç edinmiş, topluma örnek davranışlar sergileyen, “sporcu” olmanın gerektirdiği davranış şekilleri ve sorumluluğunun farkında, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, eğitim yolunda temelde “öğrenme”yi öğrenmeyi hedeflemiş, dünyanın her neresinde olursa olsun Türk toplumunu layığıyla temsil edebilecek, sosyal, zeki, çevik ve ahlaklı bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
1-) 27 Haziran - 2 Temmuz 2015 tarihlerinde Çin´de yapılan Liseler arası Atletizm Şampiyonasında öğrencimiz Mert ÇİÇEK 110 metre engelli Dünya 3´üncüsü ve 3 Adım Atlamada Dünya Şampiyonu olmuştur. 2-) 11-12 Mayıs 2016 tarihlerinde İzmir´de yapılan Türkiye Puanlı Atletizm Yarışmalarında Okulumuz Erkeklerde Türkiye Şampiyonu olmuştur.
Derslik :12<
Öğretim Şekli :TAM GÜN EĞİTİM
08.30-15.50
KALORİFER
ADSL (4 Mbit)
İNGİLİZCE
Pansiyon Bilgileri
Okulumuzda pansiyon yoktur.
Kent meydanından Eğitim Vadisi Minibüsleri, D1-B , 20, 43, 43D Otobüs Hatları
Yerleşim Yeri
BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi Veysel Karani Mahallesi 409. Sokak Eğitim Vadisi içi F Blok No:9 Osmangazi/Bursa
İl merkezinde.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Sportif Etkinlikler
Futbol Erkek, Futsal (Kız ve Erkek) Voleybol (Kız ve Erkek) Basket (Kız ve Erkek) Atletizm (Kız ve Erkek) Oryantring Masa Tenisi Hentbol Erkek Yüzme Güreş Badminton Taekwando Judo Karate Oryantring Kano
Bursa içindeki Bilimsel Fuarlara katılım.
Okulumuzun Stratejik Plânı Web sitemizde mevcuttur.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
ERASMUS+ 20 Öğrenci 2 Öğretmen ile Türkiye-İspanya-Romanya Ortaklı 2014-2015-2016 yılını kapsayan proje çalışmamız devam etmektedir.
Diğer Hususlar